Frances Tiafoe, verjetna prihodnost ameriškega tenisa, kaže tudi v porazu

Prihodnost tenisa ameriških moških žarela v sončnem zahodu v torek zvečer. Frances Tiafoe nosil oranžno srajco in oranžno čevlje in ga razstrelili posnetke s svojo forehand, ki so bili tako zlobni, da bi lahko slišali gasps na tribuni, ki se dviga ob sodišča 11.

Vendar Frances Tiafoe je tudi stara 17 let. Bil je najmlajši moški igralec na US Open in skupaj z kričal zmagovalci razstrelili navzdol linije pridejo neodgovorjenih donose in služi v mrežo. Na trenutke v torek Tiafoe pogledal pripravljen za slavo. Pri drugih je videti, kot da je bil 17. je zapakirano z rameni, je kričal, da je vrgel lopar.Sčasoma se je izgubil svoj prvi krog tekmo na 22. mestu med Viktor Troicki 7-5, 6-4, 6-3.

Prihodnost tenisa ameriških moških je še ni tukaj.

Mi naj bi bili na pragu nove dobe tukaj v Združenih državah Amerike. Linija svežih zvezd, ki bi lahko nekega dne tekmec Pete Sampras in Andre Agassi so rekli, da bodo prišli skupaj. Tiafoe je dobra. Včasih je zelo dobra. To je težko predstavljati, da v še dveh ali treh letih ne bo igral svoje tekme v zahajajočega sonca na sodišču 11, ampak v enem izmed stadionov, ki statve zunaj.

V torek, čeprav, Tiafoe je bil najstnik igral proti pravi profesionalec.

“Ko sem zlomil njegov služil je ostal miren,” Tiafoe kasneje povedal.

To pride z izkušnjami.Za nekaj časa je v torek Tiafoe videti, kot da bi bil pull čudež. Prišel je na Troicki z besom, parajoč forehands mimo svojega nasprotnika, nato nežno dajanje backhand volleys daleč od prijema Troicki je. On je dosegel vse, kar je Troicki udaril svojo pot. Ni bilo nič je ne more doseči. Večkrat Troicki pogledal, da so zadeli zmagovalca samo, da je presenečen, ko je žogo priletel nazaj.

Ko Tiafoe zlomil Troicki je služil, da gredo gor 4-3 v prvem nizu je vrgel roke v zrak, občutek bučanje od več sto, ki so napolnjene tribun okoli njega. Vse, kar je zdelo mogoče. Potem ga Troicki zlomil desno nazaj. Do 30-0 Tiafoe je nenadoma dol 30-40 in se je zdelo, da nimajo pojma, kako se je to zgodilo.Udaril vrnitev širok, opazoval, kako je kričala Troicki, nato pa naj ramena polzi.

Pol ure pozneje je izgubil drugi niz na drugo razdeljena služijo metalo svoj lopar v gnusa.

kasneje je zvenel Nor o vrgla lopar, ki valjane po sodišču končno prihaja na počitek proti mreži. Sovražil je obupal služijo, je dejal. Njegove omejene tekme v strokovnem tenisu so se ga naučil vrednost imetja služijo. V igri za moške služijo je vse.Vedel je, da je izgubil koncentracijo in da mu Obupen najbolj.

“Bil sem dol dva sklopa ljubiti in ko igrate igro No22 na svetu, ki je precej tako veliko,” je dejal Tiafoe.

Potem se je nasmehnil.

“nisem si mislila (lopar), bi šel tako daleč,” je dejal. “Biti mlad včasih te stvari straši na mene.”

Bil je nekako zgodba Ameriki je treba ljubiti, otrok priseljencev iz Sierre Leone, ki so se naselili v predmestju Maryland v Washingtonu. Njegov oče je pomagal graditi College Park Tennis Club nato pa se je zaposlila početje vzdrževanje na akademiji. Tiafoe in njegov brat preživel pet noči na teden z njun oče, ki živijo v sobi, globoko v notranjosti centra.Medtem ko je oče delal, so sami učil tenis. Postali so dobri. Prejšnji mesec, Tiafoe osvojil pod-18 državno teniško prvenstvo. Zdaj ZDA je videti v njem, da je njegov naslednji velik moški tenis upanje.

Tolikokrat v torek Tiafoe videti kot igralca na robu nečesa velikega. On razstrelili ogromno služi, je udaril sukanje backhand zmagovalce, je smooched volleys nežno preko mreže. Imel posnetke premagati na svetu, 22. uvrščeni igralec, vendar je manjkalo izkušenj, da bi ga dal stran.

Kmalu dovolj, da izkušnja bo prišel.Je ohranil zmajal z glavo, ko je razmišljal o možnosti, da sedijo pred njim v sončnem zahodu na sodišču 11, možnost, da so raztresena eden izmed najboljših igralcev na svetu.

“Jaz bi lahko dobil niz,” rekel je. “Jaz bi lahko služil za niz. To je frustrirajoče. Te vrste izgub obdržati svojo lakoto, da se obdrži na tej ravni. Jaz sem pripravljen dati v delo in dosegli, da je (vrh) izenačenje kmalu. “

Prihodnost tenisa ameriških moških je bila skoraj v torek. Bližje kot bo rekel, da mu ravnih sprejemnikov izgube. Največja stvar, ki je potekala Frances Tiafoe nazaj je bilo več. On je samo 17. Ne more biti v prihodnosti pravočasno.